söndag 20 januari 2013

Tezz syskon. Stora tjejen

Tänkte fortsätta presentationen utav mig och min familj.
Tezz är yngst av tre barn och här kommer hennes äldsta syskon.

syster är född -02
En glad och sprallig tjej som idag mår bra.
Hon är precis som små tjejer som snart är på väg in i tonårslivet ska vara.
Det är många klädbyten, musiken dunkar på i högtalarna, det fixas framför spegeln i timmar, väggarna klädda med affischer av idoler och sockersöta pojkar.
Hon är en liten ridtjej som gärna spenderar all ledig tid med sina vänner :-)

Som liten hade hon problem med sin mage och läkarna stod som frågetecken.
Tösen hade ofta diarrer och magknip från att hon var ca 4månader. Undersökningar och tester gjordes men inget verkade vara fel?! Efter mycket om och men visade de sig att tösen hade en inflammation i tarmen som läkte ut när hon stod på glutenfri kost men hon var INTE glutenintolerant?!? Hennes inflammation kom till och från under ca 2års tid. Varje gång magen blev dålig fick hon stå på glutenfri kost under ett par veckor och då läkte tarmen ut. Från att hon fyllde ca 3år har desse besvär varit borta och läkarna undrar fortfarande vad det var.

Vid 3månader fick tösen astma första gången som visade sig vara förkylningsastma. Idag är hon fri ifrån astmatiska besvär men har dock väldigt känsliga luftvägar och får väldigt lätt lunginflammation, minst en varje år och ibland så många som 6-8st. Vid kraftigare förkylningar får hon fortfarande krupp (falsk krupp) men det är inget varken hon eller jag tycker är speciellt besvärande längre.

I samband med skolstarten så fick hon även epilepsi, som efter undersökningar och diagnostisering visade sig vara något hon levt med ett bra tag utan att vi märkt av det.
De första två åren var hennes epilepsi väldigt svår kontrollerad och svår medicinerad men efter mycket dektektiv arbete kom vi på att om hon stod på laktosfri diet så höll sig epilepsin i schak. Idag är hon medicin fri sedan drygt 1,5 år tillbaka och friskförklaring från epilepsin står runt hörnet :-)
Samtidigt som vi fick diagnosen epilepsi fick vi även konstaterat att hon har en hjärtrytmsrubbning. Men efter många undersökningar har vi nu blivit garanterade att detta är något hon kan leva med utan bekymmer.
Allt runt om epilepsi är väldigt stor och mycket så jag kommer att lägga upp ett inlägg enbart om det framöver.

Så dehär va min stora tös i stora drag


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar