lördag 19 januari 2013

Köttfärssås med inspiration från Asien

Detta kan nog vara den godaste köttfärssås jag ätit!
Väldigt nyttig och ja, nyttig mat kan vara gott :-)

Du behöver:
1st RÖDLÖK
1bit INGEFÄRA
Ca500g KÖTTFÄRS (vi använder älg men funkar fint med vad som)
500g TOMATKROSS
2st MORÖTTER
1bit VITKÅL
1-2VITLÖKSKLYFTOR
1-2dl VATTEN
SALT och PEPPAR

Gör såhär:
Hacka rödlöken. skala och riv morötterna grovt. strimla vitkålen.
Stek upp rödlöken tillsammans med köttfärsen.
Riv ner ca 2msk ingefära (tänk på att ingefära kan bli starkt så börja försiktigt och fyll hellre på)
Pressa i vitlöksklyftorna. Häll på de rivna morötterna och den strimlade vitkålen. Låt fräsa ca 5min.
Häll på de krossade tomaterna och vatten, salta och peppra efter smak (jag hade även i lite grillkrydda) låt alltsammans koka i ca 5min.
KLART!
Serveras med ris, gärna jasmin.

Tips:
Om du tål soja så är det jätte gott i denna köttfärs, ca 2-3msk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar