tisdag 15 januari 2013

Familjen kaos

Man fastnar i bilkön på väg hem ifrån jobbet. Ringer dagis och fritids för att tala om att man blir lite sen. Skynda, skynda, skynda. Väl hemma så ska skolväskor och gympa påsar snabbt packas om inför morgondagen, läxor ska läsas, snabbt få i barnen en smörgås, packa rid/hockey/fotbolls väskan och iväg. Handlar lite snabbt på vägen hem för mjölken var visst slut hemma. Kommer hem, byter om, laga mat och hemmet ser ut som huset Gud glömde, fram med sorterings handskar och dammsugaren och det gärna samtidigt som man ska få sina små i säng. KAOS!

Detta scenario är något alla småbarns familjer upplever någon gång, för vissa händer det ofta och för andra nån enstaka gång men det händer ALLA.
Då får man kompromissa lite med sig själv och prioritera om.
Badet byts ut mot en snabb dusch, rid/hockey/fotbolls väskan ställs undan lite diskret i ett hörn ouppackad, städningen blir mer en snabb undan röjning och dammsugaren får vila tills imorgon, matlagningen byts ut mot hämt mat. Tack gode Gud för hämt mat!!!

Men i alla hem funkar inte den om prioriteringen, exempelvis pga att någon i familjen är astmatiker och skulle du skippa dammsugningen den dan även om det bara var för idag så blir det en medicinsk katastrof. Du kanske inte kan lösa matlagningen med hämt mat för att någon i familjen har så många och kraftiga födoämnes allergier att det faktiskt inte finns något du kan köpa färdigt.
Min familj är en sådan familj! Det är verkligen inte någon dans på rosor att försöka hålla min familj igång och fungerande men vi gör så gott vi kan och lär oss nya knep för att få vardagen att fungera nästan varje dag.

Bloggen får bli min "terapi" och jag hoppas samtidigt kunna inspirera med tips, trix, recept och goda råd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar