tisdag 15 januari 2013

Raggmunk alt tjockraggmunk

Raggmunk

Lätt att göra och super gott, barnens favorit

Du behöver:
4st ÄGG
4dl MJÖL (jag använde maizena, ris, bovete, majsmjöl)
7-8dl RISMJÖLK
4-6 POTATISAR
2tsk BIKARBONAT alt BAKPULVER (behövs endast vid tjockraggmunk)
SALT
MJÖLKFRITT FLYTANDE MARGARIN

Tillbehör:
2paket KALKON BACON alt vanlig bacon om man tål det (valfritt)
VITKÅL
RÅRÖRDA LINGON
Ev äppelmos

Gör såhär: (tjock raggmunk)
Sätt ugnen på 225grader
Skala och fin riv potatisen.
Vispa upp ägg tillsammans med hälften av mjölken.
Blanda i mjöl ,salt och bikarbonat/bakpulver (går att använda enbart bovetemjöl, blir lite stabbigare/mastigare).
Krama ur potatisen och blanda i smeten.
Vispa ner resten av mjölken.

Smörj en djup ugnsplåt rikligt med mjölkfritt flytande margarin och häll i smeten i plåten.
Sätt in i överdelen av ugnen i ca 20-30min.

Under tiden det står i ugnen så passa på med tillbehören.
Strimla vitkålen fint (eller gör som jag, ta en osthyvel och hyvla vitkålen. Går mycket fortare) blanda i lingon efter smak.
Stek kalkon baconet knaprigt.

När raggmunken är klar så servera med vitkål salladen, kalkon bacon och lingonsylt alt äppelmos.

SMAKLIG MÅLTID!

Har man lite mer tid så kan man göra vanliga raggmunkar utav samma recept, uteslut då bara bikarbonat/bakpulver och stek dina raggmunkar i stekpanna. Serveras med likadana tillbehör.

TIPS!
Kontrollera alla ingredienser efter släktingar till/ spår av ämnen som du kanske inte tål!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar