tisdag 29 januari 2013

Fisksoppa

God och krämig fisksoppa

Du behöver:
400g FISK (jag blandade torsk och lax)
1/2kg ROTFRUKTER (jag hade palsternacka, morot, purjolök)
1knippe DILL
400g KOKOSMJÖLK
1,5dl mjölkersättning (typ risdryck, mandelmjölk etc)
0,5liter KYCKLING el GRÖNSAKSBULJONG (se upp med innehållet)
SALT/PEPPAR + nån all krydda (se upp med innehållet)
MAIZENA
CITRONPEPPAR (valfritt)

Gör såhär;
Skär fisken i små kuber (ca 2x2cm)
Skala och skiva dina valda rotfrukter/grönsaker (ex potatis, morot, palsternacka, lök, purjo etc).
Koka upp buljongen, tillsätt kokosmjölk och mjölkersättning.
Lägg i rotfrukter/grönsaker och låt koka ca 5min.
Hacka dill.
Lägg i fisktärningarna och koka ca 4-5min.
Krydda efter smak
Red ev av soppan med MAIZENA eller alternativ redning.

Klar!
Servera med ett gott bröd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar