torsdag 26 januari 2017

Pepparrotssås

Till dagens middag serveras ugnsbakad torskrygg med kokt potatis och PEPPAROTSSÅS!
Låter super lyxigt men oj så enkelt att göra. Middagen är serverad på mindre än 40min och det som tar tid är egentligen potatisen. Enkelt, snabbt, gott = en melodi som klingar ljuvligt i mina öron.

När det kommer till fisk så tycker jag alltid att just såsen är det knösliga och såsen är ju så viktig till en måltid. Att då dessutom få till en smakrik god sås utan mjölk, baljväxter och spannmålsprodukter (gärna utan ägg = vegansk) är inte alltid helt lätt.
Pepparoten är lite bortglömd men väldigt god och fungerar till mycket.
Här kommer receptet på denne super enkla och otroligt goda sås som passar utmärkt till all typ av fisk. Kokt, grillad, stekt, den funkar i alla lägen och till alla firrar och mängden pepparot anpassas efter middagsgästerna, till barn har man i lite mindre och till vuxna lite mer.

Du behöver:
50g MJÖLKFRITT SMÖR
2,5msk MAIZENA (alt potatismjöl)
5dl MJÖLKERSÄTTNING (jag använde risdryck)
1-3msk RIVEN PEPPAROT
salt och peppar

Gör såhär:
*Smält smöret i en kastrull
*vispa ner maizenan ordentligt
*slå på mjölkersättningen och blanda runt väl, låt koka upp
*när det kokar så sänk värmen och häll i riven pepparot och salta samt peppra efter smak. Börja med 1msk pepparrot och fyll sedan på tills det blir bra i smak.
* låt små puttra på plattan i ca 5min, rör om då och då.
(Blir den för tjock, späd med lite mer mjölkersättning

KLART!
Snabbt enkelt gott.

Tips:
Denna sås passar som sagt utmärkt till all typ av fisk men är även otroligt god till ex korv.
Stekt kryddig korv med rostade grönsaker/rotfrukter och denna pepparrotssås är försvinnande gott, TESTA!!

Läs gärna risk för kontaminering av produkter här Se upp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar