torsdag 3 december 2015

Super enkel äppelkaka / äppelpaj

jag brukar göra en mer avancerad variant utav äppelpaj som är himmelskt god men i brist av tid eller när barnen vill vara med och göra paj så är detta receptet perfekt.
Tar bara ett par minuter att förbereda och blir jätte gott med en hård god nästan knäckig skorpa... Mums.

Så har du några äpplen över som håller på att bli dåliga eller kanske sugen på äppelpaj men inte orkar stå i köket så länge så är detta receptet perfekt.
Fritt från allt vår lilla inte tål. Glutenfri / mjölkfri / äggfri / enkel äppelpaj

Servera ljummen med vaniljglass eller kall med vaniljsås

Receptet är till en mindre form, jag brukar dubbla alt ta 1,5 sats
Du behöver:
4st äpplen
2dl mjöl (jag brukar blanda ca 0,5dl var av maizena, rismjöl, majsmjöl, bovetemjöl)
1,5dl socker
100-150g mjölkfrittsmör
Kanel (vår lilla tål inte kanel så vi tar kardemumma istället)

Gör såhär:
*ställ in smöret i frysen (ställ in hela paketet så att det ska hå lättare att hyvla sedan)
*sätt ugnen på 225 grader
* skala kärna ur och klyfta äpplena och lägg i en pajform / ugnsfast form
* strö över önskad mängd kanel eller kardemumma
* blanda mjöl och socker och strö jämnt över äpplena
* hyvla smöret över äpplen och mjöl, viktigt att du täcker hela formen.
* ställ in i mitten av ugnen i ca 20-30min. När allt smör smält och den fått fin gyllene färg är den klar. Hellre lite för länge i ugnen än för kort tid
* låt svalna något innan servering så mjöltäcket får "stelna" lite och bli härligt krispig

KLART!!!

Läs gärna risk av kontaminering av produkter här Se upp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar