onsdag 2 december 2015

Ischoklad

ischoklad är julgodisarnas julgodis.
Super enkelt att göra, uppskattat av de flesta och utan ALLT. Inget gluten, ägg, mjölk, soja, nötter och annan skit som vår lilla reagerar på
PERFEKT!

Detta recept ger ca 70st ischoklad

Du behöver:
Alluminium formar till ischoklad
200g kokosfett
300g mörk choklad (se upp med innehåll)

Gör såhär:
*Smält kokosfettet i en kastrull och låt koka upp.
*Tag av från plattan och bryt i chokladen, rör runt tills chokladen smält (skulle temperaturen bli för låg så chokladen inte smälter så ställ tillbaka en sväng på plattan)
* ställ upp dina formar på en plåt
* fyll upp alla formar
*låt svalna helt och ställ sedan in i kyl eller frys
När det stelnat helt så är de klara

KLART!!



Tips:
Har man för bråttom att ställa in chokladen i kyle/frysen så blir det så som mina på bilden :-( en tråkig gråaktig missfärgning. Detta är bara estetiskt men riktigt trist ändå, så ha tålamod och låt den svalna helt innan dom körs in i kyl/frys

Förvaras med fördel i kylskåp men kan absolut stå framme i rumstemperatur, då kan dom dock bli lite mjuka.

Läs gärna risk för kontaminering av produkter här Se upp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar