söndag 6 december 2015

2:à advent

Idag har vi haft fullt ös medvetslös här hemma känns det som. Dagen har gått i ett men ändå har vi inte fått jätte mycket gjort.
Började med julkalkonen och vörtfrallorna från igår till frukost vilket var smaskens.
Sen skulle ett barn hämtas hem ifrån en övernattning hos kompis medans jag och övriga tre barn började göra oss iordning för lillebrors kalas. Med en trotsig 5-åring och en fashonista till tonåring så är det lättare sagt än gjort. Kläder skulle väljas och inget passade så den här mamman fick tillslut plocka fram den arga rösten och bestämma kläder åt 5-åringen (som promt skulle ha klänning i stormen) tonåringen fick fritt välja kläder i min garderob tillslut och min 10-åriga son var givetvis färdig och jätte fint långt innan töserna ens hade fått fram kläder *haha*

Efter mycket meck och trix och fix kom vi oss iväg till lillebror och fick firat av honom <3
GRATTIS DADA PÅ 26-års dagen!!! Eftersom du nu börjar bli grymt gammal måste de betyda att jag är typ tok gammel

Från kalas bar det vidare till kungsmässan.
Jag behöver stödstrumpor eftersom min kropp totalhavererar nu och jag samlar på mig så sjukt mycke vatten i kroppen, det spänner och satsar precis överallt men värst är det i fötter, smalben, händer och ansiktet. Vet inte riktigt va som händer men mitt hjärta mår ju inte riktigt toppen just nu så jag antar att det har med det att göra och eftersom mitt blodtryck har en tendens till att bli väldigt lågt nu när jag käkar så mycket mediciner för hjärtat så kan ju stödstrumporna komma väl till pass av den anledningen om inte annat :-)

När vi ändå var på kungsmässan så fick barnen passa på att hå runt och fönstershoppa för att komma på lite bra saker att sätta på önskelistan till tomten. Riktigt bra önskningar får jag lov att säga!
Hälsade på tomten och hans renar innan vi åkte vidare.

Upp till kyrkogården för att tända ett ljus nu när det är 2:à advent <3

Hem igen för att snabbt få i barnen mat vilket var välbehövligt efter alla sötsaker på kalaset, Gud va gott det är med riktig mat efter en massa sött.

Sedan va det dags att klä granen. Givetvis skulle det tjivas om vem som skulle hänga upp vad men dom löste det bra barnen och granen blev JÄTTE FIN!

När granen var klädd var det dags för barnen att göra i ordning och pynta pepparkakshus. För säkerhetsskull så gjorde vi varsitt hus till barnen i år vilket blev succé! Alla fick göra var sitt och det var riktigt ljuvligt att se alla fyra barnen sitta så yber kondenserade och tok fokuserade och vilka resultat det blev! Fantasin flödade och vi har nu 4små pepparkakshus med massa fina mönster, former och färger. Ljuvliga små varelser va ni kan!!!

Även jag och sambon gjorde ett hus gemensamt när barnen gått och lagt sig, med var sitt glas glögg och jul musik ljudandes i köket + att vi tände 2:dra ljuset i staken vilken vi glömt i all hets under dagen. Vi pyntade två sidor var och de blev faktiskt också riktigt bra och så roligt att göra tillsammans !!!
Dock så blir ju min kontrollfreak till adhd hjärna helt tokig när det inte blir precis som man tänkt sig och nån jä*la satans snöflinga ska hamna på snisken så min sida får nog hamna in mot väggen till så man slipper se det sneda eländet *haha*

Nu har barnen kommit i säng, jag och sambon tok kraschat i soffan och är mer än redo för natten.

Såhär fina blev våra pepparkakshus :-)
Imorgon ska dom pudras med florsocker och ställas upp som en liten by <3

Recept på pepparkakshus kommer i ett annat inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar