Dessa vanilj drömmar är naturligt glutenfria, utan ägg, mjölk, soja/baljväxter etc lämpar sig likväl som vegansk småkaka som vid allergi.
Du behöver:
200g rumsvarmt MJÖLKFRITT SMÖR
2,5dl SOCKER
0,5tsk HJORTRONSALT
2msk VANILJSOCKER
5dl MJÖLMIX (jag tog ris och majsmjöl)
0,5tsk BIKARBONAT (kan uteslutas men jag tycker att dom blir frasigare med)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 150grader.
Blanda smör, socker och vaniljsocker kraftigt.
Tillsätt hjortronsalt och mjölet, arbeta ihop till en deg.
Rulla små bollar (i storlek med en köttbulle)
Lägg på bakplåtspapper klädd plåt (inte för nära varann, ca2-3cm mellanrum)
In i ugnen ca 20-30min beroende på storlek
Klart!
Läsa göra risk för kontaminering av produkter här Se upp
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar