tisdag 12 februari 2013

Finska pinnar

Torra små kakor som gör sig bra på bjud bordet :-)

Du behöver:
200g rumsvarmt MJÖLKFRITTSMÖR
1krm BITTERMANDELOLJA alt 5st BITTERMANDLAR (fin rivna)
0,5dl SOCKER
4,5dl MJÖLMIX (jag tog bovete, ris och majs)
Ägg, pärlsocker och hackad sötmandel till garnering

Gör såhär:
Skär smöret i kuber. Blanda kraftigt med socker och bittermandelolja/fin riven bittermandel.
Häll i mjöl och arbeta ihop till en deg.
Låt stå i kylskåp ca 1timma.
Sätt ugnen på 200grader.
Dela degen i två delar. Rulla ut till en lång "korv" med tjocklek som ett finger ungefär.
Pensla med upp vispat ägg (alt no egg) stör över grovt hackad mandel och pärlsocker.
Skär ca 4cm långa bitar. Lägg på bakplåtspapper klädd plåt. In i ugnen ca 10-15min.
Klart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar