lördag 23 november 2013

Glöggsås mjölkfri

Igår kunde jag inte hålla mig längre och årets första glögg dracks :-) mmm gott.

Idag var det en halv flaska glögg kvar så jag slängde ihop en snabb, enkel och super god glöggsås.

Du behöver:
4dl KOKOSMJÖLK
1-1,5dl GLÖGG (se upp med innehåll) (jag gör egen glögg)
1msk SVARTVINBÄRSGELE
1 BULJONTÄRNING gärna mörk buljong om det tåls annars går det bra grönsaksbuljong men addera då lite muskot efter smak (funkar utmärkt med egen kokad buljong men addera då efter smak)
SALT
1dl vatten och 2msk stärkelse till redning ex maizena, potatismjö, tapioka

Gör såhär:
Koka upp kokosmjölken och buljongen och vinbärsgelen.
Häll sedan i glögg och låt koka upp. Red av såsen. Salta och riv ev i muskot efter smak

KLART!

Servera med en god köttbit/ stekt kyckling, ugnsrostade grönsaker och en god sallad (eller nåt annat gott)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar