Sidor

söndag 3 december 2017

raw food pepparkaksbollar

Idag gjorde vi en variant på raw food pepparkaksbollar. Jag såg ett recept på nätet som vi moddade lite och gjorde användbart för oss.
Ett nyttigt allternativ till pepparkakor.
Jisses så goda dom blev. Ett "vuxet" julgodis men som absolut även kommer att falla barnen i smaken.
Inte nog med att det blev väldigt goda, de är dessutom helt utan vitt socker och ett hälsosamt snack man kan äta flera stycken av med gott samvete. Så allergi vänliga och hälsosamma pepparkaks snacks.
Dessa är naturligt glutenfria, utan mjölk, utan ägg, utan soja, utan baljväxter, utan vitt socker M.m dock innehåller dom MANDEL. Passar även utmärkt som allternativ till vegan

Detta recept ger ca 40 SMÅ bollar
Du behöver:
200g urkärnade DADLAR
150g MANDELMJÖL
1dl BOVETEFLINGOR (se upp med innehåll vid allergier)
ca 2msk PEPPARKAKSKRYDDOR (du hittar mitt recept HÄR ) om man tål tar man 1påse färdig
2tsk KOKOSOLJA

Gör såhär:
* mixa samman alla ingredienser till en fast smet.
* rulla till små bollar i önskad storlek (vi gjorde små då dom blir mastiga)

KLART!!!
(Bild kommer)


TIPS:
Dessa går utmärkt att frysa in.

Till pepparkakor är det himmelskt gott med ädelost, vi köpte en god mögelost som vi skar i små kuber och la en liten bit i mitten av bollarna. Då innehåller de ju MJÖLK så fungerar inte för allergiker och veganer!!

I original receptet så rullades bollarna i kokossocker. Detta var också jätte gott om man vill ha dem lite sötare, passade mindre bra till de med ädelost i men var hemskt gott i de naturella. Kokossocker påminner ju lite om muscovadosocker i smaken så det blir lite "mörk"/karamelliserad smak med detta tips, TESTA!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar