Sidor

söndag 5 november 2017

Godaste kladdkakan

Det finns få saker som är så gott som en riktigt kladdig kladdkaka. Denna serverar vi med vaniljglass. Detta recept innehåller ägg men det går lika bra att ersätta ägget med "no egg" i övrigt är receptet naturligt glutenfritt utan mjölk, utan soja och baljväxter etc

Du behöver:
3 ÄGG
4,5dl SOCKER (byt gärna ut hälften mot Farinsocker eller sirap)
1krm VANILJPULVER
1krm SALT
1dl KAKAO
1,25dl TAPIOKA (eller annan stärkelse ex maizena el potatismjöl)
2dl NATURLIGT GLUTENFRITT MJÖL (jag tog 1dl fullkornsmacka och 1dl fullkornsris)
150g smält MJÖLKFRITT SMÖR
100g MÖRK CHOKLAD (se upp med innehåll)

Gör såhär:
* sätt ugnen på 200 grader
* smörj och bröa en springform (jag bröar med polenta el kokos)
* smält smöret och låt svalna
* blanda samman ägg (alt no egg) och socker
* rör i de övriga torra ingredienserna (tänk på att inte vispa utan endast röra det så smeten går ihop)
* blanda i de smälta smöret
* hacka chokladen grovt och rör i smeten
* häll upp i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 15min
* låt svalna innan servering
KLART!!!

(Bild kommer)

Tänk på risken för kontaminering av varor vid allergi, läs gärna mer här Se upp med innehåll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar