Sidor

torsdag 16 mars 2017

Mazarin

jag har länge varit sugen på mazariner men inte kommit mig för att provbaka. Men idag va tösen hemma ifrån skolan så då passade vi på att testa. Tezz älskar paj dej men är inte speciellt förtjust i "fyllningen" så den pillar hon gärna bort så då tänkte jag att mazariner som är typ pajdeg med socker borde falla den lilla i smaken perfekt och gissa om hon var nöjd!!!

Till dessa naturligt glutenfria mazariner utan mjölk, utan soja, utan ägg etc behöver du...
(Receptet ger ca 30st)

Till skalet:
150g kallt MJÖLKFRITT SMÖR
1dl SOCKER
1dl STÄRKELSE (maizena, potatismjöl eller tapoika)
1krm XANTANGUM
4,5dl MJÖL (jag använde 0,5dl bovete, 1,5dl råris, 2dl majs, 0,5dl rismjöl)

Till fyllningen:
150g rumsvarmt MJÖLKFRITT SMÖR
3dl FLORSOCKER
3dl MANDELMJÖL
1dl STÄRKELSE (maizena, potatismjöl eller tapoika)
2,5dl KOKOSGRÄDDE endast det tjocka vita (alt annan grädde/gräddersättning)
(Det går bra att byta ut mandelmjölet till ca350g riven mandelmassa, tänk då på att anpassa socker mängden lite annars blir det för sött)

Till toppingen:
5dl FLORSOCKER
3msk kallt VATTEN

+ Ca 30st aluminium formar.

GÖR SÅHÄR:
*sätt ugnen på 200 grader
*blanda samman alla ingredienserna till skalet så det blir en pajdeg. Ev behövs lite mer mjöl eller smör om degen blir för smulig eller för lös.
*kavla ut degen mellan två smörpapper med en kavel till den är ca 2-3mm tjock.
*stansa ut formar som är lite större än dina aluminium formar.
*fyll alla formar med deg och tryck till lite, skala av ev överflödig deg från kanterna. Försök att få bort allt som sticker upp annars bränner de lätt i ugnen.

*blanda samman alla ingredienserna till fyllningen med en elvisp till det är en jämn smet.
*fyll varje form med smeten ca 3/4delar.
*ställ dina mazariner på en plåt och in i mitten av ugnen.
*låt grädda i ca 25-30min (tills dom fått en härlig gyllene färg)
*ta ut ur ugnen och låt svalna
*blanda samman florsocker och vatten till toppingen och klicka på ca 1-2tsk på varje mazarin.
Ställ gärna kallt en liten stund innan servering

KLART!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar