Sidor

torsdag 2 mars 2017

Äppelpaj klassisk

Vi hade en del äpplen som håll på att bli dåliga så jag passade på att baka en paj och då insåg jag att jag alltid bara "skjuter från höften" när jag bakar paj så igår mätte jag upp ingredienserna som jag använder så receptet kommer upp här på bloggen.

Detta är de receptet jag använder när jag vill slänga ihop en snabb klassiskpaj.
Som vanligt är detta receptet naturligt glutenfritt utan mjölk, soja, baljväxter, ägg etc

Du behöver:
Ca 5st ÄPPLEN
150g Rumsvarmt SMÖR
3dl MJÖL (jag använde 2dl rismjöl och 1dl bovetemjöl)
1dl STÄRKELSE (jag använder maizena eller tapoika)
1dl SOCKER
1krm VANILJPULVER (kan uteslutas)

Ca 1tsk kanel
Ca 1msk socker
Ca 1msk maizena.

Gör såhär:
*sätt ugnen på 200grader
*skala och klyfta äpplena. Lägg dom i en bunke och strö över ca 1tsk kanel, 1msk socker och 1msk maizena. Blanda runt.
*blanda samman smör, socker, mjöl och ev vaniljpulver till en pajdeg.
*kavla eller tryck ut 2/3 av degen med fingrarna i en pajform. Täck botten och kanterna. Nagga sedan med en gaffel och ställ in i ugnen och förgrädda i ca 10-15min
*ta ut degen ur ugnen. Häll i de klyftade äpplena i pajformen.
*ta restens degen och antingen kavla ut den till ett lock eller smula över den över äpplena.
*ställ in pajen i ugnen igen och grädda i ca 30min eller tills den fått fin färg.

KLART!
Servera med en god vaniljsås eller lite vaniljglass.


Läs gärna risk för kontaminering av produkter här Se upp med innehåll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar