Sidor

onsdag 1 mars 2017

Köttfärs gratäng

En enkel och god middag som uppskattas mycket utav barnen här är köttfärsgratäng med pasta och ostsås.
Givetvis är gratängen naturligt glutenfri, utan mjölk, ägg, soja, baljväxter etc
Receptet är till ca 5personer (går utmärkt att tillaga med vanlig mjölk och ost för den som tålkr

Du behöver:
(Bechamel sås med ost)
50g MJÖLKFRITT SMÖR
3dl MJÖLKERSÄTTNING (jag använder risdryck)
Redning ca 0,5dl VATTEN blandat med 1msk MAIZENA
1krm MUSKOT (kan uteslutas)
SALT och PEPPAR
200g OST (se upp med innehåll och använd en du tål)

1st LÖK (jag använder purjolök)
600g KÖTTFÄRS
4portioner PASTA

Gör såhär:
*sätt ugnen på 200grader
*koka upp pastan enligt förpackning
*strimla purjon alt hacka löken.
*fräs upp lök och köttfärs, salta och peppra (eller krydda efter smak) häll över i en ugnsfast form.
*riv osten.
*börja med såsen... smält smöret och tillsätt mjölkersättningen. Red av såsen och smaka av med salt, peppar och ev muskot. Häll i ca 100g utav osten i såsen och rör om tills den smält helt.
*när pastan är klar så häll av den och blanda ner i ugnsformen med köttfärsen
*slå över såsen och blanda om
*ta den resterande rivna osten och strö över gratängen.
*in i mitten av ugnen i ca 20min

KLART!!


Läs gärna risk för kontaminering av produkter här Se upp med innehåll

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar