Sidor

måndag 30 januari 2017

Snabb "semla"

Jag älskar när saker och ting går fort och när man har en liten allergiker hemma så tar allt väldigt mycke längre tid. Suck
Men jag älskar genvägar och känner en rejäl dos av tillfredställelse när saker går undan och flyter på. Idén till dessa semlor föddes idag när en god vän till mig kom förbi på en snabb fika och han fick agera testpilot på mina nyuppfunna fyllda munkar som gjordes på ca 15min. Då tyckte han att det hade varit genialiskt om man även kunde baka semlor så snabbt. Haha, sagt och gjort. Semlor på en kvart var beställt och en typ av "semlor" på en kvart blev det. !YES!

Till dessa super snabba "semlor" helt utan ägg, mjölk, soja, baljväxter, spannmål etc behöver du...

*En satts smet till mina snabba fyllda munkar som du hittar här snabba-fyllda-munkar
*1tsk KARDEMUMMAkärnor
* MANDELMASSA
*mjölkfri GRÄDDE (jag använde kokos)
+Sötning till grädden

Gör såhär:
*följ instruktionerna i receptet till de snabba fyllda munkarna (stöt och tillsätt kardemumman i mjölblandningen)
*blanda mandelmassan med lite utav din grädde till en lagom tjock konsistens passande semlor och använd denna smet som fyllning.
*grädda enligt instruktionerna i receptet.
*låt svalna, vispa under tiden din grädde och söta tills det känns lagom.
*när "munkarna" svalnat så skär av toppen och lägg på en klick grädde, sätt tillbaka locket och pudra med florsocker.

KLART!


P.S dessa semlor är utmärkta som vegan variant

Läs gärna risk för kontaminering av produkter här Se upp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar