söndag 22 december 2013

Naturligt glutenfri och mjölkfri jansonssfrestelse

Jansonssfrestelse är ett av alla måsten på julbordet och även om inte många i min familj äter av den så ska den finnas där och alla skall kunna smaka.
Här är mitt recept på mjölkfri, naturligt glutenfri Janssons. Detta blir en liten sats så tycker man mycket om denna maträtt eller är många som ska smaka så bör man göra en större omgång :-)

(Bilder kommer snart)

Du behöver:
3 STORA potatisar
4dl kokosmjölk (minst 17% fetthalt)
1 gul lök
55g anjovis (den lilla konserven)
Salt och peppar
Ca 1msk polenta alternativt de ströbröd du tål
Mjölkfritt smör (ca 25g)

Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och strimla potatisen (i Janssons är det strimlor och inte skivor som i potatisgratäng)
Skala och skär löken i strimlor.
Lägg potatis, lök, kokosmjölk (skall vara så att kokosmjölken precis täcker potatisen så öka alt minska potatis till lagom mängd), spadet från ansjovisen, salt och peppar efter smak i en kastrull och koka upp.
När det kokar så sänk värmen något och låt små puttra i ca 10 min, rör om då och då så att det inte bränner fast.
Häll upp i en ugnsform och varva in anjovisfileerna.
Strö över polenta alt ströbröd.
Hyvla smöret och tänk formen med alternativt ta flytande mjölkfritt margarin och ringla över hela formen.
In i ugnen i ca 45-50 min eller tills den fått en fin färg

KLAR!

Läs gärna risk för kontaminering av produkter här Se upp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar