Sidor

onsdag 23 mars 2016

Tigerkaka

en sockerkaka varvad med choklad så vips är det en tigerkaka.
Naturligt glutenfri utan mjölk, utan ägg, utan soja etc

Du behöver:
2dl socker
3dl mjölmix (jag använde rismjöl, fullkornsmajsmjöl, maizena)
2krm xanthangum
2tsk bakpulver
1krm vaniljpulver (eller 1 msk vaniljsocker)
2msk kakao
1,5dl äppelmos
0,5dl olja (smaklös)
1tsk vinäger
1,5dl varmt vatten (kokhett)

Gör såhär:
* sätt ugnen på 200grader
* smöra och bröa en form
* blanda samman alla torra ingredienser UTOM kakaon, blanda väl
* tillsätt äppelmos, olja, vinäger och det kokheta vattnet, vispa väl.
* häll över ca hälften utav smeten i en annan bunke och tillsätt kakaon i den.
* häll i ca hälften av den ljusa smeten i formen.
* häll i all choklad smet
* häll i resten utav den ljusa smeten
* grädda i mitten av ugnen i ca 30min (tills kakan klarar ett stick prov)
* ta ur ugnen och vänta med att skära upp tills den svalnat helt.

Klart!!!


Tips: utesluter man kakaon blur det en "vanlig" socker kaka, tillsätt då gärna det rivna skalet ifrån en halv citron. Denna smet är också perfekt att använda som tårtbotten. Uteslut då kakaon och häll upp dörren i en springform, skär i tre skivor när den svalnat helt och du har då tre tårtbottnar :-)


Läs gärna risk för kontaminering av produkter här Se upp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar