Sidor

onsdag 23 mars 2016

Chokladsnittar

Krispiga chokladsnittar med något seg mitt... Mumms!
Naturligt glutenfria utan ägg, utan mjölk, utan soja etc

Du behöver:
200g rumsvarmt mjölkfritt smör
2dl socker
0.75 dl sirap (se upp med innehåll)
1krm vaniljpulver alt 1msk vaniljsocker
1.25dl kakao
1.5tsk bakpulver
3dl mjölmix (jag tog råris, fullkornsmajsmjöl och rismjöl)
0,5dl maizena

En liten skvätt rismjölk (eller annan mjölkersättning)
Pärlsocker till garnering

Gör såhär:
* sätt ugnen på 175grader
* vispa smör, socker, sirap och vaniljpulver pösigt (fuska inte)
* blanda i övriga ingredienser
* rulla till 5 st korvar ca 1,5-2cm tjocka
* lägg rullarna på bakplåtspappers klädd ugnsplåt
* tryck till lätt med handen för att platta till dom
* pensla lätt med rismjölken och strö på lite pärlsocker

* grädda i ugnen i ca 15min
* ta ur ugnen och skär dom i ca 1,5cm stora snittar medans dom fortfarande är varma.
* sänk ugnen till 100grader
* när kakorna svalnat, vänd alla upp och ner på plåten och sätt åter in i ugnen i ca 30min för att torka ur kakorna.
* stäng av ugnen och låt kakorna stå kvar i eftervärmen i ca 30min till

Klart!!!!


Tips: vill man ha lite segare kakor så "torkar" man inte ur dom i ugnen. Alltså låter man dom vara klara efter första vändan i ugnen


Läs gärna risk för kontaminering av produkter här Se upp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar