onsdag 23 mars 2016

Ananaspaj

väldigt god och uppskattad paj med frasigt skal och mjuk nästan mazarin liknande fyllning.
Utan gluten (naturligt glutenfri) utan ägg, utan mjölk, utan soja m.m

Du behöver:
Pajskal....
125 g kallt mjölkfritt smör
1dl rårismjöl
1dl fullkornsmajsmjöl
1dl rismjöl
0.75dl maizena
0.75dl socker
2krm xanthangum
God och uppskattad paj med frasigt skal och mazarin liknande fyllning. Utan gluten (naturligt glutenfri) utan ägg, utan mjölk, utan soja etc

Du behöver:
Pajskal...
125g kallt mjölkfritt smör
1dl rårismjöl
1dl fullkornsmajsmjöl
1dl rismjöl
0.75dl maizena
0.75dl socker
2krm xanthangum
Fyllning...
100g rumsvarmt mjölkfritt smör
2dl mandelmjöl
0.75dl maizena
1dl florsocker
1dl ananasspad
5skivor ananas

Gör såhär:
* sätt ugnen på 200grader
* blanda samman alla torra ingredienser till pajskalet och tärna i det kalla smöret.
* blanda och knåda ihop till en deg
* låt degen vila i frys ca 10-15 min (eller kyl ca 30min)

* tryck ut degen i en pajform, försök att få den jämn
* nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 10-15min
* under tiden pajskalet förgräddas gör du smeten till fyllningen.
* vispa smör och socker pösigt med elvisp
* tillsätt mandelmjöl, ananasspadet och florsocker. Blanda väl

* bled ut fyllningen i pajskalet och lägg på ananas skivorna
* grädda i mitten av ugnen i ca 25-30min

* ta ut och låt svalna innan servering
KLART!!!
Serveras med vaniljglass eller vaniljsås




Tips: denna paj blir jätte god som äpple eller päronpaj också. Byt då ut ananasspadet mot rismjölk eller kokosgrädde (eller annan mjölkersättning) ananas skivorna byts mot skivade äpplen eller päron.


Läs gärna risk för kontaminering av produkter här Se upp



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar