super god och jätte nyttigt frukost som man står sig mätt på länge
Enkel att göra och mycket uppskattad utav barnen här hemma. Fri från gluten, mjölk, soja, ägg, nötter etc
Du behöver till 1 portion:
2,5dl vätska (vi gör på rismjölk men det fungerar med vanlig mjölk, kokosmjölk, mandelmjölk etc)
2msk chiafrön
2msk polenta
En uns vaniljpulver (ca 0,5krm) (kan uteslutas)
Ev lite sötma i form av agavesirap, socker, stevia etc men detta kan absolut uteslutas
Gör såhär:
* Koka upp vätskan.
* rör i chia, polenta och ev vanilj och sötning
* sänk värmen och låt småputtra under omrörning i ca 5min
KLART!!
Tips:
Servera gärna med kanel, bär, sylt eller äppelmos
(Det var jätte gott med kanel)
Läs gärna risk för kontaminering av produkter här Se upp
Det är svårt att få ihop vardagen när man lider av allergier / sjukdomar. Jag har upplevt felbehandling i vården, lärt mig den hårda vägen hur extremt svårt det är att ta sig fram till nyttig, användbar info. Hur svårt det är att söka vårdbidrag, hur svårt det är att få kommun, förskola / skola att samarbeta. Man känner sig motarbetad från ALLA håll! Här samlar jag mina tips och råd, informerar om dina rättigheter, recept, M.M
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar